Letní tábor v Havlišově Mlýně

05.12.2018 16:45

Tábor v roce 2019 bude v termínu 13. - 20. července. Pro tento rok jsme se rozhodli změnit tábořiště. Náš tábor se tedy bude konat v Havlišově Mlýně, který se nachází v katastru obce Jindřichovice.

Změna je život...

Jsou to 4 roky, kdy jsme se také pro změnu rozhodovali. Tehdy šlo o spojení dvou táborů v jeden. Letos to bylo o změně tábořiště.

Táborová základna ve Štítarech byla pro nás zpočátku velmi vhodná - velikostí, lokalitou, pěkným prostředím,.... V současné době už je tato základna velikostně nevyhovující a proto jsme museli najít nové tábořiště, abychom v následujícím roce neměli problém s kapacitou.

Proto se v roce 2019 vydáme do Havlišova Mlýna, tábořiště, které leží na katastrálním území obce Jindřichovice. K tábořišti se dá dojet po cestě z Krasonic do Želetavy.

Tábořiště má maximální kapacitu 160 osob. Spí se ve 4-lůžkových chatkách, postele jsou dvoupatrové. Několik pokojů je také ve zděné budově, stejně jako ošetřovna, kuchyně, jídelna, toalety a sprchy. Dvě větší společenské místnosti jsou v první zděné budově. V areálu jsou 2 volejbalová hřiště, menší fotbalové hřiště a 2 velké louky na různé běhací hry.

Toto výborné vybavení a velikost areálu znamená také vyšší pronájem za tábořiště. Po vytvoření předběžného rozpočtu akce a po zralé úvaze jsme se rozhodli stanovit účastnický příspěvek na 1500,-Kč za jednu osobu.

Před 4 lety jsme se obávali toho, že když začneme dělat tábory s velkým počtem lidí, vytratí se rodinná atmosféra. Tyto obavy se nenaplnily a proto je už nyní nemáme. Uvědomujeme si, že atmosféra se nevytváří počtem lidí, ale samotnými účastníky.

Další záležitosti kolem tábora postupně řešíme. Je to pro nás nové prostředí, nová zkušenost. Prosím, mějte trpělivost. Vše se včas dozvíte.