Pokud bude pršet, nezmoknem!

20.11.2020 11:04

Mezi již tradiční akce, které se u našeho kláštera konají je divadelní představení o Narození Ježíše Krista (Živý Betlém). Ten se každoročně koná „on air“ tedy na vzduchu, před kostelem v Nové Říši. Některý rok pršelo, některý sněžilo, některý svítilo slunce. Vyzkoušeli už jsme si všechny klimatické podmínky při pořádání Živého Betlému.

I když letos nevíme, jak možnost konání této každoroční akce dopadne, rozhodli jsme se pro část scholy a hereckého osazenstva, pořídit nůžkový stan, který se dá snadno a během chvíle rozložit tak, aby všichni byli v suchu a krytí vůči větru.

Pokud se Živý Betlém letos konat nebude, najde tento stan velikosti 3x4,5 metru uplatnění i při jiných našich aktivitách v budoucnosti, než jen jednou za rok na Živý Betlém.

Stan byl pořízen v rámci projektu LIFT 2020 z programu Sportujeme a Volný čas 2020, který vypsal Kraj Vysočina. Naši žádost o finanční podporu schválila Rada Kraje 10. března 2020. Díky této finanční podpoře můžeme vylepšovat naše vybavení i pomáhat v účasti na akcích a aktivitách dětem a mládeži ze sociálně slabších rodin. Děkujeme tímto Kraji Vysočina za tuto možnost podpory.