V časech ekonomické nejistoty a krize je důležitá každá koruna

12.05.2020 15:10

10. března 2020 schválila Rada Kraje Vysočina naši žádost na finanční podporu našich aktivit a akcí pro děti a mládež. Když jsme žádost odevzdávali, a ještě ve chvíli jejího schválení jsme vůbec netušili, co nás čeká a že valná většina aktivit a akcí se konat nebude.

V této době už víme, že letní tábor se v tomto roce konat bude, i když v trochu jiné podobě, než v letech předchozích. Nebude pouze jeden tábor, ale budou dva menší tábory. Věříme, že i tak si to děti a mladí lidé užijí.

V současné době, kdy se situace mění každým okamžikem a kdy se teprve nyní po dvou měsících velká preventivní opatření rozvolňují, nemůžeme nic předvídat, zvláště pak to, jak současná krize zasáhne do rodinných příjmů našich účastníků.

V minulém roce jsme podpořili vícečetné rodiny, ze kterých jelo více účastníků na letní tábor tak, že byly slevy na druhého a další sourozence. Letos jsme se rozhodli z Fondu Vysočiny podpořit všechny. Našim cílem je, abychom v současné situaci, kdy děti od poloviny března netrávili svůj čas s kamarády a učivem ve škole, umožnili účast co nejvíce dětí na letním táboře.

Velký dík patří právě Kraji Vysočina, že nám umožnil tuto dotaci čerpat a tak podpořit finanční situaci rodin v našich farnostech i v této těžké a nejisté době.