Peníze z Fondu Vysočiny chrání naše hlasivky a neluxuje rodinné peněženky

10.11.2019 12:00

3. dubna 2019 byla radou Kraje Vysočina schválena naše žádost o dotaci na volnočasovou činnost v našich farnostech. Díky tomuto projektu jsme v letošním roce mohli realizovat kromě již tradičních aktivit (schola, ministranti, Děti víry apod.) a vícedenních akcí (víkendovky a tábor) také jiné další akce a aktivity, které byly dětmi a mládeží hojně navštěvovány. 

Mezi velmi významné počiny v rámci tohoto projektu je pořízení bezdrátového přenosného reproduktoru s dvěma mikrofony. Díky tomuto reproduktoru je ozvučení našich akcí velmi snadné a díky bezdrátovým mikrofonům neničíme svoje hlasivky při velkých nástupech na víkendovkách a táboře. Tento ozvučovací nástroj nachází využití prakticky na všech našich akcích ale i při volnočasových aktivitách.

Jako druhý a vellmi důležitý přínos projektu vnímáme to, že kvůli neustále rostoucím nákladům na energie,  potraviny a služby, dokážeme naše aktivity a akce držet na přijatelné ceně i pro sociálně slabší nebo vícečetné rodiny. Díky tomu jsme letos mohli podpořit rodiny, které poslali více dětí na tábor a nabídli jsme jim tzv. slevu na sourozence: druhý sourozenec platil 75% z původní ceny a třetí a další sourozenec pak 50% z ceny. U všech ostatních akcí byl příspěvek dobrovolný.

Díky Fondu Vysočiny, který naše letošní aktivity podpořil částkou 60.000,- Kč můžeme sloužit dětem a mládeži na území daleko větším a širším.