Rozvoz a roznos Betlémského světla

21.11.2015 12:32

Letos, již po 26., bude do České republiky přivezeno skauty Betlémské světlo, které putuje přímo z Betléma a je symbolem světla naděje a víry a zároveň připomínkou narození Ježíše Krista, Spasitele a Vykupitele. 

I v tomto roce se vydá pár dobrovolníků v sobotu 19. prosince vlakem do Kostelce u Jihlavy, kde převezmou od skautů toto světlo a přivezou jej do Telče na nádraží. Tam bude probíhat malý doprovodný program - slovo o. děkana o významu tohoto světla a vánočních svátků a společné zpívání (před)vánočních písní. Jde především o krásné setkání s přáteli a přání krásného a milostiplného prožití Vánoc.

Dobrovolníci z Nové Říše (i okolních obcí) budou i letos roznášet Betlémské světlo do všech rodin a to přímo na Štědrý den dopoledne. Jde o službu radostnou a vždy jsme rádi za každý úsměv, kteří nám lidé věnují.

Betlémské světlo není spojeno s žádnou sbírkou a proto chceme upozornit na to, že roznašeči nepřijímají žádné peníze. Pokud chcete někoho obdarovat a pomoci tak potřebným, dejte peníze do sbírky v kostele, nebo je přidejte k tomu, co darujete Třem králům po Novém roce.

 

Kéž světlo z Betléma přináší do rodin radost a pokoj.